Énekoktatás workshop

NYITOTT ÓRA

Az előzetes konzultáció során felmérem, hogy megvannak-e azok a képességek (zenei hallás, ritmusérzék, énekkészség és átlényegülő képesség), melyek elengedhetetlenek a tanulás során.

A két napot intenzíven végigdolgozva megtapasztaljuk az éneklés technikai, lelki és előadóművészi működését. Már ebben a két napban is határozott fejlődés észlelhető minden (testi – lelki – szellemi) szinten , miután mindenki elénekli a saját dalát, amivel dolgozni szeretne.

Az első délelőtt megismerkedünk a hangadás működésével, ezt pedig elméletben és speciális gyakorlatokkal erősítjük meg.

  • Légzés
  • Rezonancia
  • Lazítás
  • Hibás hangzók javítása

Délután tanúi lehetünk néhány gyakorlottabb növendék fejlődésének. Megtanuljuk a legfontosabb skálákat, melyeket érdemes gyakorolni. Mivel az énekhangképzést meghatározza a beszédhang képzése, ezért alapvető gyakorlatok következnek ezen a téren is. Rövid verssel zárjuk a napot.

Hangunk lelkünk megnyilvánulási eszköze. Hiába szól jól, ha érzéseinket nem tudjuk átadni. A második nap délelőtt ebből kapunk alapvető tapasztalásokat: Hogyan tudok olyan magával ragadó lenni, hogy a közönség figyelmét lekössem, az előadásom hiteles legyen? Az ilyen irányú gyakorlatok felszabadítóak és személyiségfejlesztőek. Az önismeret útját járva új felismerésekre tehetünk szert, gátlásaink oldódnak.

Este az egyéni foglalkozások záróakkordjaként mindenki elénekli a dalát, amin együtt dolgoztunk. A különbség többé már nem felejthető el.

A csoport-dinamika és a problémák több szempontból való érzékelése és megélése olyan tapasztalat birtokába juttatja a résztvevőt, amellyel énekes-előadói magabiztosságát növelheti.

Érdeklődni és jelentkezni az űrlap kitöltésével lehet vagy írj emailt az alábbi címre:

kadek (kukac) kadek (pont) hu

 

énekoktatás workshop

Kérdésed van a workshopról? Írj nekem!